СИНДИКАТ
ОБРАЗОВАЊА,
НАУКЕ И
КУЛТУРЕ
ВОЈВОДИНЕ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Адреса:
Нови Сад,
Бул. Михајла Пупина 24
Тел: +38121 557911, 457149
Факс: +38121 457149

sonkvojvodine@gmail.com
www.sonkvojvodine.org


Синдикат образовања
Србије

Рачун СОНК Војводине

ЕРСТЕ  БАНКА
340-29512-52
ПИБ 103168849

Спортски рачун
СОНК Војводине 
ЕРСТЕ БАНКА
340-11016154-47


Приступница:

Србија:
- Образовање
- Култура
- Наука

Војводина:
- Образовање
- Култура
- Наука


 СТАТУТ СИНДИКАТА:

unete izmene od 14.12.2018. godine

Задржи посао:- Школски календар
2017-18.
Основна        Средња

Табеларни календар 2018-19.
Основна         Средња


- Правилници-ЦЕНУС:
основна         средња
специјалне  уметничке

- ПРАВИЛНИК
О ОЦЕЊИВАЊУ УЧЕНИКА У СРЕДЊЕМ ОБРАЗОВАЊУ И ВАСПИТАЊУ

- Правилник о стручном усавршавању

- ПРАВИЛНИК о изменама и допунама Правилника о сталном стручном усавршавању наставника, васпитача и стручних сарадника.
3. 10. 2016.

- Стручно упутство о формирању одељења за 2017/18.
школску годину


Са следећим штампаним бројем Синдикалног пера
биће дистрибуирана и отштампана Брошура!

-


Одлукe Комисије за тумачење ПКУ10. 5. 2012.
ПОМОЗИМО
НАШЕМ КОЛЕГИpocetnaonamapravnomedjunarodnalinkovigalerijaarhiva

   АКТУЕЛНОСТИ:Изборна Конференција Федерације Синдиката образовања
"Спиру Харет" из Румуније


Изборна Конференција

На Међународни дан образовања, 5. октобра 2012. године, одржана је Изборна Конференција Федерације Синдиката образовања "Спиру Харет" из Румуније.

Председница Синдиката запослених у образовању, науци и култури Војводине, Ђурђица Црвенко, одазвала се позиву и присуствовала Изборној Конференцији, заједно са стручном сарадницом у Савезу самосталних синдиката Војводине, Симоном Кокотовић, која је била у функцији преводиоца.

Поздравни говор председнице Синдиката запослених у образовању, науци и култури Војводине, Ђурђице Црвенко

У поздравном говору, председница Ђурђца Црвенко, пренела је пријатељске и солидарне поздраве од колега, чланова Синдиката из Војводине, пожелела успешну Изборну Конференцију и изразила жељу да се развије ближа сарадња синдиката Србије и Румуније, имајући у виду исте проблеме у раду и сличне акције решавања истих. Председница је укратко информисала присутне о начину организовања и деловања Синдиката запослених у образовању, науци и култури Војводине, у оквиру Синдиката Образовања Србије.

Федерације Синдиката образовања "Спиру Харет" из Румуније, основана је 1995. године и укупно броји 65.000 чланова. У свом саставу има 32 синдикалне организације из 26 региона са територије Румуније и града Букурешта, и по броју чланова, друга је Федерација Синдиката образовања на нивоу Румуније.

На националном нивоу, Федерације Синдиката образовања "Спиру Харет" је припојена Националној Конфедерацији Слободних Синдиката Румуније – Братство, односно Ц.Н.С.Л.Р. Фрациа, највећег синдиката из Румуније који броји преко 800.000 чланова. На међународном плану, Синдикат "Спиру Харет"је припојен Интернационалном (Међународном) Образовању.


Домаћи и страни гости Изборне Конференције

Поред делегата из свих синдикалних организације повезаних у Федерацији "Спиру Харет" (укуно 130 делегата), Изборној Конференцији су присуствовали и бројни министри и то: министарка образовања, науке, омладине и спорта, г-ђа Екатерина Андронеску, министар рада, породице и социјалне заштите, министар за социјални дијалог г-дин Ливиу Мариан Поп, као и представници у Парламенту Румуније, представници локалних органа државне управе и председници других синдикални федерација синдиката образовања са територије Румуније. Поред тога, Конференцији је присуствовао и председник Националне Конфедерације слободних Синдиката Румуније – Братство (Ц.Н.С.Л.Р. Фрациа), Ион Самоила.

Изборна Конференција свечано је отворена уз државну химну Румуније, затим је уследила Европска химна и химна Синдиката "Спиру Харет". После отварања Конференције, уследило је презентовање гостију из земље и иностранства, поздравни говор делегације из Војводине на челу са Ђурђицом Црвенко, председницом Синдиката запослених у образовању, науци и култури Војводине, реферат бившег председника Федерације Синдиката образовања "Спиру Харет" Проф. Георгеа Исворану, који је по завршетку мандата стекао услове за пенију.


Додела захвалница и диплома

На дневном реду Конференције, између осталог је било: усвајање пословника о раду Конференције, именовање радних тела Конференције, усвајање извештаја верификационе комисије, разматрање и усвајање извештаја о раду и програма Федерације Синдиката образовања "Спиру Харет", презентовање, разматрање и усвајање предлога за измене Статута Федерације Синдиката образовања "Спиру Харет", презентовање кандидата, избор Извршне канцеларије – председника, потпредседника, генералног секретара и др.

За председника Федерације Синдиката образовања "Спиру Харет" изабран је Проф. Мариус Нистор, досадашњи извршни председник. На место генералног секретара, поново је изабран Проф. Тудор Спридон.


Председавајући, Проф. Мариус Нистор - новоизабрани председник Федерације Синдиката образовања Румуније Спиру Харет, Проф. Георге Исворану - бивши председник и Проф. Тудор Спиридон - генерални секретар

Конференција је завршена свечаном вечером.


Свечана вечера - торта са логом Синдиката "Сиру Харет"


Новоизабрани и бивши председник Федерације Синдиката
образовања Румуније Спиру Харет

Другог дана посете, делегација из Војводине, заједно са колегама из Румуније, посетила је знамените грађевине у Букурешту, међу којима је зграда Универзитета, државна институцију високог образовања основана 1864 године, који нуди бројне програме студирања на свим нивоима и облицима универзитетског образовања. Део Универзитетских факултета се налази у Палати факултета на Универзитетском тргу у Букурешту. Поред тога, делегација је посетила и Централну Универзитетску библиотеку у Букурешту "Карол I", Палату Сената, као и највећу градску туристичку атракцију - Палату Парламента, друга по величини административна зграда на свету (после америчког Пентагона).

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Разгледање Букурешта

Председница Синдиката запослених у образовању, науци и култури Војводин, Ђурђица Црвенко и Ион Дринћану, генерални секретар Синдиката "Спиру Харет" за град Букурешт испред Палате Сената на Тргу револуције.

Првобитно је то била зграда Савета министара, затим седиште Централног комитета Комунистичке партије Румуније. Тренутно је то зграда Министарства унутрашњих послова. У бочним деловима зграде налази се Министарство рада (лево) и Министарство здравља (десно).

Зграда има посебан историјски значај, са балкона изнад улаза, Николае Чаушеску, држао је последњи говор 21. децембра 1989. године. Неколико сати касније, са крова ове зграде полетео је хеликоптер са супружницима Чаушеску који су покушали да побегну из земље.


Председница Синдиказа запослених у образовању, науци и култури Војводине, Ђурђица Црвенко испред Националног музеја уметности Румуније

 


Румунска Академија је највиша научна институција и културни центар Румуније, која окупља водеће личности из земље и иностранства у свим областима науке, уметности и књижевности


Зграда Универзитета у Букурешту

 


Централна библиотека Универзитета у Букурешту

 


Синдикат науке
Србије


Синдикат културе
Србије

Министарство просвете:


-  Каталог радних места

- Каталог-смернице
- Каталог генеричка радна места
- Слободна р. места

- Непуна норма

- Листе технолошких вишкова

Нацрт закона о дуалном образовању...

Zakon o dualnom obrazovanju

Zakon o izmenama i dopunama zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju

Zakon o izmenama i dopunama zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju

Zakon o izmenama i dopunama zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju

Zakon o osnovama i sistema obrazovanja i vaspitanja

Zakon o kulturi

Zakon o obrazovanju odraslih

Zakon o osnovnom obrazovanju i vaspitanju

Zakon o srednjem obrazovanju i vaspitanju

Zakon o drustvenoj
brizi o deci

Zakon o NID

Zakon o osnovnoj skoli

Zakon o predskolskom obrazovanju i vaspitanju

Zakon o ucenickom i studentskom standardu

Zakon o visokom obrazovanju

Zakon o udzebinicimaClick for Novi Sad, Serbia Forecast